Scandic Stables / virtuaalitalli - a sim game stable
virtuaalihevonen / a sim game horse

t. Fame's Madonna


kuvat © Suomen Hippos/Hanna Leppänen

Perustiedot

virallinen nimiFame's Madonna VH12-029-0097 omistajaScandic Stables VRL-12651
rotu, sukupuoliratsuponi 62,5%, tamma kasvattajaFame
väri, säkäkorkeuskimo, 145cm koulutustasoko: VaB, re: 90cm
syntynyt, ikäs. 04.02.2012, -23v painotuskouluratsastus

Luonnekuvaus

© unni ja ida pienet muutokset

Madonna on kauniin värinen ratsuponi, joka on säpäkkä ja vauhdikas menevään makuun. Tamma on tunnettu äkkipikaisuudestaan, sillä se loukkaantuu erittäin helposti, onhan poni hieman neitimäinen. Myös räiskyvä itsepäisyys tulee huomatuksi Madonnasta hoitessa.

Karsinassa Madonna on kaikkien hoidettavissa, koska omaa loputtoman ystävällisen luonteen. Hoitamisen tulee kuitenkin olla tarkkaa, nimittäin Madonna vetää helposti herneen nenäänsä ja loukkaantuu. Silloin ei ole kivaa kenelläkään, sillä aikaisempi ystävällisyys muuttuu nopeasti "en-varmasti-tee-mitään -tuulelle". Kuitenkin pienellä hellyydellä saa taas tamman ihanemman puolen esille. Varusteet Madonna antaa pukea suhteellisen helposti, tosin siinäkin on muutamia tarkkuusjuttuja. Satulanlaitossa pitää huolehtia, ettei yksikään karva ole väärään suuntaan, sillä muuten ratsastuksesta ei välttämättä tule mitään. Satulavyötä ei saa kiristää liian tiukasti liian nopeasti, sillä muuten tamma saa syyn loukkaantumiseen. Suitsien laitossa ei ole sitten muuta tarkkuutta vaativaa työtä, kuin että pitää muistaa katsoa ja laittaa otsahiukset hyvin. Jos ne taasen eivät ole suorassa tulee se perus kohtaus, eihän meidän Madonnamme nyt voi tehdä mitään jos on otsahiukset nurinkurin. Taluttaessa tamma on erittäin kiltti eikä keksi mitään koiruuksia.

Ratsastaesa Madonna tarvitsee rohkean ja tomeran ratsastajan, sillä tammalta löytyy rajattomasti menohaluja ja eteenpäinpyrkimystä. Kimon värinen ratsuponi on kuitenkin herkkä pohkeille ja istunnallekkin, kunhan kyseessä on eteenpäin antavat avut. Luulisi tämän niin herkän tamman olevan myös herkälle metallille, joka suussa on. Mutta tamma ei vastaa odotuksia tässä asiassa, sillä vaikka olympiakuolaimista huolimatta neiti ei hidasta vauhtia kovin helposti. Siksipä tamman kanssa tulisi harjoittaa paljon siirtymisiä ja tempon vaihteluita, jos vaikka Madonna vielä oppisi iän karttuessa menemään rauhallisesti tutun ratsastajan ja toki myös tuntemattomien kanssa. Kunhan ,Madonnan saa keskittymään kouluratsastukseen, kulkee se kaula kaarella ja suurinpiirtein sopivaa vauhtia. Ratsastajalta tarvitaan siis paljon kärsivällisyyttä tamman kanssa, vaikka Madonnahan taittaa kouluratsastuksen leikiten. Esteillä Madonna lähes väistämättä innostuu, jolloin vauhti on on kova ja keskittyminen tulee tarpeeseen, sillä jos se herpaantuu menee Madonna kuin salamana esteen ohitse! Madonnalla on myös erikoinen hyppy tyyli joten hyppyyn on vaikea mennä mukaan. Kuitenkin kun tarpeeksi kouluponilla hyppii niin kyllä siihen tottuu.


Kilpailukalenteri

Kouluratsastus, KRJ sijoituksia: 8Esteratsastus, ERJ sijoituksia: 6
25.12.12 - KRJ VaB - Kutsu - 5/40
22.12.12 - KRJ VaB - Kutsu - 6/40
21.12.12 - KRJ VaB - Kutsu - 3/40
25.12.12 - KRJ VaB - Kutsu - 5/40
14.12.12 - KRJ VaB - Kutsu - 4/60
03.04.12 - KRJ VaB - Kutsu - 9/90
18.12.12 - KRJ VaB - Kutsu - 4/40
19.04.12 - KRJ VaB - Kutsu - 4/40
19.12.12 - ERJ 90cm - Kutsu - 3/40
14.12.12 - ERJ 90cm - Kutsu - 1/50
04.05.12 - ERJ 90cm - Kutsu - 4/40
03.05.12 - ERJ 90cm - Kutsu - 5/40
04.05.12 - ERJ 90cm - Kutsu - 4/40
30.04.12 - ERJ 90cm - Kutsu - 4/40
Kenttäratsastus, KERJ sijoituksia: 2
12.12.2013 KERJ / Harrasteluokka - 2/23 - Kilpailukeskus Ginger
16.12.2013 KERJ / Harrasteluokka - 2/14 - Satulinna

Sukutaulu

i. Snusmumriken
rp 50%, 140cm
YLA3, KRJ-II
ii. Saariston Tom Tom
conn, 146cm
VIR MVA Ch
iii. Maelva Tom
evm, conn, 147cm
iie. Saariston Blozend
evm, conn, 145cm
ie. Lovelaw
holst, 169cm
iei. Beschwerde
evm, holst
iee. Iloveyou
evm, holst
e. Déja Vu Dainty
rp 75%, 143cm
ei. Dazzling
nf, 142cm
eii. 4U
evm, nf, 146cm
eie. Silverway Daliè
evm, nf, 148cm
ee. Finanya
wpb 50%, 145cm
VWY-III
eei. Taking Chance
evm, fwb, 158cm
eee. Fransiscà L
evm, wb

Valmennukset

11.06.12 Kouluvalmennus, valmentajana Tezzy

Ratsukko oli lämmittelemässä kentällä saapuessani. Seurailin sivusta kun lämmittelit kouluponia, joka näytti varsin kiihtyneeltä ja menohaluiselta. Sait sen kuitenkin asettumaan allesi hyvin ja pidätteet osuivat oikeisiin kohtiin, jolloin tamma alkoi pidentää askeltaan ja rauhoittumaan työntekoon.

Aloitimme harjoitukset siirtymisillä ja väistöillä:
- Tulet pitkänsivun kootussa ravissa ja teet puoleen väliin nätin ympyrän hyvillä taivutuksilla. Jatkat ympyrän jälkeen yhä ravissa sivun loppuun asti ja otat kulmassa käyntiin. Käännät C-kirjaimen kohdalta keskihalkaisijalle ja nostat ravin, ratsastat pätkän suoraa ja teet hallitun pohkeenväistön oikealle. Ravi säilyy yhä väistöjen jälkeen ja ratsastat seuraavan lyhyensivun käynnissä, jonka jälkeen suoritat tehtävän uudelleen.

Aloititte tehtävän hiukan rauhattomasti, mutta Madonna alkoi pikkuhiljaa toimia oikein mallikkaasti ja suoritus parani kertaheitolla. Harjoitus tehtiin molempiin suuntiin ja käskin teidän ottaa vielä muutamia hallittuja laukannostoja ympyrällä molempiin suuntiin.
- Rauhoita istunta ja rentouta alapohje, niin se kulkee pehmeämmin alla. Takapää ei nyt toimi kunnolla!
- Noin, se näyttää nyt jo paremmalta, mutta myötää enemmän lantiolla ja laita takapäähän vipinää. Tempo säilyy silti samana. Laukan kuuluu olla tahdikas ja vaivattoman näköinen!


Korjasit hevosta hyvin ja pienillä avuilla. Laukka rupesi pyörimään oikein hyvin ja työstimme sen vielä toiseen suuntaan. Saitte siirtyä käyntiin.
- Ratsasta vapaasti muutama takaosakäännös, 180 astetta! Huolelliset valmistelut.
- Voit pyytää siltä enemmän pysähdystä käännöksessä Ida, sen ei tarvitse liikkua noin paljon eteen!
- Parempi!


Kävelitte vielä loppukäynnit.
- Se meni ihan hyvin. Muista pitää istunta pehmeänä ja tempo tasaisena, niin suoritus paranee heti. Laukkaa voisi vielä hiukan työstää vasempaan kierrokseen, mutta se on silti varsin mallikas jo nyt. Taitava kouluponihan tuo on.

Yhteystiedot

Sähköposti
Kilpailukeskus
Äänestä VRL:n tallilistalla!

Virtuaalitalli | a sim game stable
Ulkoasu © M Layouts, muokkaus © scandic stables

CAS-vuosi

Vierailethan myös

Yazio Eventing

Otsikon kuvaajat

Etusivu - Martie Swart (CC BY 2.0)
Laukkasivut - Florian Christoph (CC BY 2.0)
Ravisivut - tvnewsbadge (CC BY 2.0)
Ratsusivut - Smudge 9000 (CC BY-SA 2.0)
Toimintasivu - Anduze traveller (CC BY-NC-SA 2.0)